LIVE TEXT | Război în Ucraina. Apa și electricitatea întrerupte temporar în Herson

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Apa și electricitatea întrerupte temporar în Herson

Este a 257-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Duminică, apa și electricitatea au fost oprite în orașul Herson. Zelenski afirmă că Iranul joacă un rol important în războiul cu Rusia și ar trebui să fie responsabili pentru consecințele războiului.

FOTO Shutterstock

UPDATE 05:30 Apa și electricitatea întrerupte temporar în Herson

Apa și electricitatea au fost întrerupte temporar în Herson, oraș aflat sub ocupația armatei ruse, în sudul Ucrainei. Administrația regiunii Herson, susținută de ruși, a anunțat pe Telegram întreruperile de duminică.

UPDATE 03:00 Ucraina ar fi fost mai aproape de pace, dacă Iranul nu furniza Rusiei arme, afirmă Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că dacă Iranul nu furniza arme Rusiei, pe care îl consideră responsabil pentru consecințele războiului din Ucraina alături de Rusia, țara sa ar fi fost mai aproape de pace.

Dacă nu ar fi fost furnizarea de arme iraniene către agresor, am fi fost până acum mai aproape de pace, ceea ce înseamnă mai aproape de o soluție a crizei alimentare, de stabilizare pe piața energiei și de securitate împotriva șantajului nuclear, pe care Rusia îl practică. Prin urmare, absolut toți cei care ajută Rusia să continue acest război trebuie să fie răspunzători pentru consecințele acestui conflict împreună cu statul agresor”, a spus Volodimir Zelenski, potrivit Libertatea .

UPDATE 00:00 Ucraina trebuie să decidă când vrea să discute despre pace cu Rusia

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a declarat că Ucraina trebuie să aibă libertatea de a decide asupra momentului în care va negocia încetarea războiului de pe teritoriul său.

Deciziile nu pot fi luate în locul Ucrainei. Ucraina trebuie să spună când dorește astfel de negocieri și le consideră promițătoare”, a spus Frank- Walter Steinmeier.

UPDATE 21.48 Ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina în 2023. „Va sprijini drumul spre aderarea la UE”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va propune săptămâna viitoare ca UE să sprijine Ucraina cu până la 18 miliarde de euro în 2023, relatează DPA.

Von der Leyen l-a informat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de planul său într-o discuţie telefonică avută duminică, se precizează într-un comunicat de presă al CE. Detalii aici

UPDATE 20.31 Vot în SUA cu efecte în războiul din Ucraina. Ce spun experții români: „Nu anunță nimic bun”

Statele Unite se pregătesc pentru alegerile de marți, 8 noiembrie, care ar putea schimba felul în care americanii se raportează la războiul din Ucraina. Unii experți cred că o victorie a republicanilor ar echivala cu reducerea sprijinului pentru ucraineni, însă există și alte opinii.

A mai rămas doar o zi până când în Statele Unite ale Americii vor fi din nou alegeri. De această dată e vorba de alegerile pentru Congresul SUA, cunoscute și ca alegerile de la jumătatea mandatului, sau „midterm elections”.

Există opinia larg împărtășită de experți că rezultatul acestor alegeri va conta enorm pentru modul în care se vor raporta pe viitor Statele Unite la războiul din Ucraina.

Continuarea aici

UPDATE 18.01 Orașul ucrainean Herson, aflat sub ocupație rusă, a rămas fără curent electric

Oraşul ucrainean sub ocupaţie rusă Herson, ai cărui locuitori sunt evacuaţi la ordinul autorităţilor locale către zone mai sigure, a rămas fără energie electrică, au informat duminică funcţionari proruşi, citaţi de agenţia rusă RIA Novosti, preluată de EFE. Detalii aici

UPDATE 17.16 Coloane de tancuri și blindate ucrainene, pregătite să elibereze Hersonul: „Nu plângeți după noi” VIDEO

Viceguvernatorul regiunii Herson, anexată ilegal de Rusia, Kiril Stremusov, a anunțat că armata ucraineană a adunat un număr mare de tancuri și vehicule blindate pentru a ataca rușii, potrivit unui mesaj postat pe canalul lui de Telegram și preluat de Kommersant .

„Ei acumulează o cantitate foarte mare de echipamente, adunând un număr tot mai mare de vehicule blindate, tancuri”, a punctat oficialul pro rus. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

3 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia